« Terug naar lijst

Water, uw belangrijkste bron van welzijn


We weten dat een volwassene idealiter ongeveer 1,5 liter water per dag moet drinken. Dit is inderdaad het ideale plaatje. Want een lang telefoongesprek, de hypnotische kracht van het PC-scherm of de kracht van een project waaronder de schouders werden gezet, zorgen ervoor dat we vaak vergeten voldoende water te drinken.

Maar om voldoende te drinken moet je uiteraard eerst drank bij de hand hebben. Koude of warme dranken kunnen gebruiken op de werkvloer zelf staan in voor een correcte hydratering op het werk. Een voldoende hydratering gaat overigens gepaard met betere prestaties. Een dergelijk waterfontein zorgt overigens voor een aangenamere en meer gezellige sfeer.
 

Op korte termijn : een grotere efficiëntie

De ganse dag regelmatig drinken zorgt ervoor dat je niet gedeshydrateerd geraakt en dat de daaraan verbonden verschijnselen, waaronder vermoeidheid, geestelijke verwarring, enz, niet opduiken. Waterfonteinen zijn dus een niet te onderschatten factor om de concentratie, de energie en de productiviteit van de medewerkers aan te moedigen.

 

Op lange termijn : een betere gezondheid

Het gebruik van koud of warm water voor koffie, thee of soep beperkt het gebruik van soft en gesuikerde dranken en calorierijke voedingswaren. Een gezondere voeding staat borg voor betere gezondheid, waardoor het werkverlet vermindert, de gezondheidskosten dalen en de rusttijden inkorten.

 

Op permanente wijze : een plek waar het aangenaam werken is

Alsmaar meer bedrijven erkennen de feitelijke voordelen van een ware gastvrijheid op de werkplek: er ontstaat een specifieke werkomgeving waar men graag naartoe stapt envertoeft. De voor de beroepslui aangepaste ruimtes beperken zich niet tot het strikt noodzakelijke. Door warm en koud water te verschaffen zullen de mensen zich goed voelen.