Aqua Vital draagt ook bij tot een beter leefmilieu


Van bij de materiaalkeuze voor onze goederen tot en met de uitrusting van onze bestelwagens stellen wij alles in het werk om milieuvriendelijke gewoontes te stimuleren, de C02-voetafdruk te verminderen en om het veelvuldige hergebruik van materialen te stimuleren. .
 

Herbruikbare materialen

Flessen
Ze zijn volledig herbruikbaar: na inzameling kunnen ze tot 80 maal opnieuw gebruikt worden. Daarna krijgen ze een tweede leven via systematische recycling. Mogelijk bevinden sommige van onze flessen zich vandaag in uw dashboard!

Wij zijn de enigen in België om flessen te gebruiken zonder Bisfenol A: wij geven de voorkeur aan Tritan, een herbruikbare stof van plantaardige herkomst. 

Bekertjes
Alle gebruikte bekertjes zijn herbruikbaar of biologisch afbreekbaar. Zo worden de plastic bekertjes omgevormd tot een waardevolle nieuwe grondstof, de afbreekbare bekertjes vernietigen zichzelf volledig tot compost.

Minder plastic, minder papier, minder rotzooi.

De flessen van onze waterfonteinen hebben een groot volume: 18,9 liter, zodat u niet verplicht bent om elke dag van fles te veranderen.
 
Nette fonteinen zijn tevens een bron van zuiniger waterverbruik: een gebruiker zal makkelijk een halfvol flesje laten staan en een ander openen, terwijl de gebruiker van een waterfontein geen druppel water zal verspillen.
 

Wij verminderen ook drastisch het volume afvalpapier van onze onderneming. Onze bestellers bijvoorbeeld zijn uitgerust met PDA’s die het mogelijk maken de bestelling elektronisch op te volgen!
 

Een milieubewuste logica

Logistiek
Eerbied voor het leefmilieu staat centraal bij onze logistieke keuzes. Onze bestellingsrondes worden gepland om onze CO2-voetafdruk zoveel mogelijk te beperken. Onze bestelwagens worden gekozen volgens dezelfde milieuvriendelijke aanpak :
  • beperkte C02-uitstoot,
  • naleven van de Euro 5/3-normen,
  • stop/start ECO-functie,
  • beperkt brandstofverbruik (lichte voertuigen),
  • banden met beperkte rijweerstand
Automaten
De aangeboden automaten zijn voornamelijk van Europese makelij: dit staat borg voor een milieuvriendelijke importmodus.
Tenslotte zijn al onze koppelingsstukken en filters gecertificeerd; ze voldoen aan de strengste normen en hebben NSF- en HACCP-labels.